diumenge, 19 d’octubre del 2008

Contradiccions

Fa pocs dies vaig llegir en el diari que als centres educatius d'elite de Catalunya no els treurien les subvencions, malgrat que escolaritzaven nois i noies en centres separats i que la nova LEC no ho permeti. La raó que donaven era que quan els van concedir l'ajut econòmic la llei vigent no mencionava res al respecte.

Però el més alarmant és que també deia que quan s'acabés el termini de l'actual subvenció i s'hagués de renovar, amb la nova llei en vigor, també els seguirien subvencionant. Com si fos un dret adquirit per sempre.

Al mateix temps a Badalona i Sta. Coloma el professorat, amb les direccions dels centres al capdavant, manifestava el seu malestar per no poder absorvir ja més alumnat nouvingut i haver de superar la ratio de 25, tal com els obligaven.

Mentrestant el conseller deia que no quedaven gairebé alumnes per escolaritzar i que tots ho estarien en un termini breu i parlaba de les aules prefabricades amb paraules de satisfacció

Pel mateixos dies un programa de TV3, gairebé propagandístic, ens ensenyava les maravelles dels "centres de benvinguda a l'alumnat nouvingut" i la satisfacció de totes les parts: alumnat, famílies, personal treballador d'aquests centres i professorat de l'IES. No es feia cap pregunta crítica obvia.

Vaig trobar un ex col.lega que em va explicar que a Sant Sadurní d'Anoia, els centres educatius públics estaven portant a terme un projecte, junt amb centres d'altres països de l'Europa occidental, utilitzant bons mitjans de les TIC, que era molt engrescador. Em va fer una certa enveja de no poder formar-ne part.

I davant de tot aquest trencaclosques una es fa moltes preguntes i les respostes que troba, unint el puzzle, provoquen tristesa i pena i al mateix temps esperança. Badalona, Sta. Coloma, Sant Sadurní d'Anoia haurien de poder explicar-nos, a través dels mitjans de comunicació, tot el que fan. Segur que tots plegats aprendríem molt.