dilluns, 15 de setembre del 2008

Compromís professional

Felicito al mestre Antonio Marfil, director de l'institut públic Portada Alta de Málaga, pel seu testimoni expressat en El País Semanal (suplement Niños) del diumenge 14 de setembre d'enguany.

En un context difícil, són capaços, ell i un nombrós equip de professorat, de crear un projecte amb cara i ulls, que vol que els nois i les noies es desenvolupin al màxim com a estudiants i com a persones. Per a implementar-lo compten amb els recursos de la Junta de Andalucía i amb la seva intel.ligent dedicació. Els resultats que van obtenint els permeten modificar allò que no va bé i reforçar allò que funciona. I els proporcionen una gran satisfacció que els esperona per continuar la tasca amb ganes.

A Catalunya falta un compromís més clar de l'Administracio cap a l'escola pública, dotant-la de més recursos i dedicació de personal. Això implicaria (els recursos no són il.limitats) reduir les subvencions a aquelles concertades que no compleixen un servei social democràtic.

Però també falta un compromís clar dels equips docents. Cal una dedicació del professorat generosa. Els sindicats haurien de fer una tasca d'animació, centre a centre, per la creació de projectes contextualitzats. A l'administració se li haurien d'exigir els recursos per a portar-los a la pràctica.